Gasten

want Hij zal eens zeggen :

"Ik kwam als gast en gij hebt Mij opgenomen."

Regel van Sint Benedictus

In het Sint Liobaklooster proberen wij de traditie van gastvrijheid, zo eigen aan de kloosters die de Regel van Benedictus volgen, levend te houden. Overeenkomstig de Regel proberen wij de gasten als Christus te ontvangen, in een sfeer van eerbied en hartelijkheid.


U bent altijd welkom in de vieringen en gebedsmomenten in de kapel.
De tijden hiervan vindt u op de pagina Activiteiten

Men kan als gast enkele dagen in ons gastenhuis verblijven. Om velerlei redenen kan men bij ons te gast zijn. Van onze gasten verwachten wij echter dat zij bij ons komen om in een sfeer van stilte en bezinning, rust en verdieping van hun eigen leven te zoeken. Het meevieren, samen met de zusters en broeders, van de gebedstijden is daarbij een goed kader en kan hiervoor een uitstekend hulpmiddel zijn. Van onze gasten wordt dan ook verwacht dat zij zoveel mogelijk aan deze gebedsdiensten deelnemen.

De gasten eten apart van de zusters en broeders in de eetzaal van het gastenhuis. Er wordt in deze refter geen absolute stilte gevraagd, wel wordt ieder verzocht mee te werken aan een sfeer van rust en stilte - voor zichzelf en voor de ander. Zo is er gekozen voor géén radio of TV , en u wordt verzocht transistors e.d. thuis te laten en aandachtig te zijn voor wie zich in stilte terug wil trekken. 's Morgens en 's middags is een moment voorzien van koffie/thee.

Het klooster wordt omringd door bos- en duingebied waar het goed wandelen is. Voor het duingebied is een duinkaart noodzakelijk. Bij de ingang van het duinreservaat kunt u dagkaarten kopen.

Voor 2023 zijn we door de schrikbarende toename van onze kosten helaas genoodzaakt de tarieven te verhogen. We vragen van onze gasten een bijdrage van 70,00 euro per etmaal, inclusief maaltijden, koffie, thee. Als u meer wilt bijdragen, dan zijn we daar blij mee, maar we willen heel nadrukkelijk ook mensen die leven van een minimuminkomen onze gastvrijheid bieden. Aarzel niet om te vragen wat mogelijk is als u graag komt maar de bijdrage van zeventig euro te veel is.


We verzoeken u bedlinnen en handdoeken zelf mee te brengen. Als dat een probleem is, kunt u eventueel voor 12,50 euro een laken- en handdoekpakket huren.

Voor groepen bestaat de mogelijkheid tegen meerprijs het hele gastenverblijf te reserveren.

Bent u geinteresseerd? Stuur ons een email met uw vragen of wensen. U krijgt dan binnen enkele dagen antwoord.

e-mail: gastenverblijf@liobaklooster.nl

Gastenverblijf Monasterium Sint Lioba Egmond

Herenweg 85, 1935 AH Egmond-Binnen

IBAN: NL09 RABO 0327003189 t.n.v. Monasterium Sint Lioba